Haarlemmer (17) rijdt met scooter op agent in. Verdachte aangehouden voor poging tot zware mishandeling

© ANP
Spaarndam

Een 17-jarige Haarlemmer is woensdagmiddag aangehouden voor poging tot zware mishandeling van een agent. De jongeman probeerde met zijn scooter de politieman omver te rijden in Spaarndam.

De verdachte viel rond 16.30 uur op vanwege zijn rijgedrag op de A. Hofmanweg. De politie hield de jongeman vanaf dat moment in de gaten. Toen bleek dat hij ook veel te hard reed, kreeg de scooterrijder op de Lagedijk een stopteken. De Haarlemmer liet zich echter niet zomaar pakken. In plaats van te stoppen, gaf hij gas bij. De politie zette een achtervolging in en op de Penningsveer werd de jongeman tot stilstand gebracht. Althans, zo werd gedacht.

Twee politieauto’s blokkeerden de scooter. Een agent stapte vervolgens uit één van die voertuigen om de Haarlemmer te confronteren. Maar de verdachte had zijn strijd nog niet opgegeven. Hij reed recht op de agent af, die maar net op tijd kon wegspringen.

Weer werd een achtervolging ingezet en op de Kerkweg kon de scooterrijder uiteindelijk aangehouden worden.

De agent die bijna overreden werd, heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Het rijbewijs van de jongeman is ingevorderd.