Premium

Oud-topatlete Annemarie Kramer (46) kent woelige maar waardevolle periode in coronatijd: ’Er was zoveel liefde op afstand’

Oud-atlete Annemarie Kramer trouwde in coronatijd. ’Er was zoveel liefde op afstand.’
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Hardloopschoenen heeft Annemarie Kramer al heel lang niet meer aangehad. Toch verlangt ze nog weleens terug naar haar vorige leven als topsprintster.

,,Soms”, zegt Annemarie Kramer (46). ,,Als ik de hele week druk bent met de logistieke operaties rond het gezin, zou ik wel weer eens op trainingskamp willen. Dat is het enige waar ik nog weleens aan terug verlang. Gewoon een week alleen maar focussen op jezelf en je sport. Lekker egocentrisch. Eind januari ben je die kou vaak wel zat en denk je ’waar blijft de lente?’ Nou, wij gingen dan naar Zuid-Afrika. We waren met het estafetteteam en hadden het echt leuk met elkaar. Je was keihard aan het trainen, twee keer per dag. Het was veertig graden, tussen de trainingen door lag je bij het zwembad te slapen. Het was heus hard werken en diep gaan maar je hoefde verder nergens aan te denken. Toernooien waren ook erg leuk maar tijdens een trainingskamp was er minder druk.”

Net binnen