Of Ihattaren een optie is voor Ajax? Ten Hag: ‘Goede voetballers zijn altijd welkom bij Ajax, maar hij is nu speler van PSV’

Amsterdam

Erik ten Hag wilde dinsdag niet al te diep ingaan op de situatie van de bij PSV verbannen Mohamed Ihattaren, die de laatste tijd geregeld flirtte met Ajax. Wel liet de Amsterdamse trainer weten dat de middenvelder welkom is in de hoofdstad.

„Ik vind Ihattaren een geweldig goede voetballer”, aldus Ten Hag. „Echt een fantastisch talent. Ik hoop dat hij bij zinnen komt en zich nog laat zien aan Nederland. Goede voetballers zijn altijd welkom bij Ajax, maar hij is nu speler van PSV.”

Ten Hag werkte in het verleden goed samen met andere voetballers die door de buitenwacht soms als ’lastig’ werden gezien. Denk aan Hakim Ziyech en Zakaria Labyad. De oefenmeester noemde ook de namen van Nacer Barazite, Yassin Ayoub en de gebroeders Sofyan en Nordin Amrabat die hij bij FC Utrecht en PSV (laatstgenoemde) onder zijn hoede had.

Of het ooit tot een samenwerking met Ihattaren komt? Dat is koffiedik kijken. ,,Maar hij volgt Ajax in ieder geval wel”, stelde Ten Hag desgevraagd. Daarmee doelend op enkele berichten op sociale media, waarin de PSV’er zich positief uitliet over Ajacieden Brian Brobbey en Ryan Gravenberch.

Ihattaren werd afgelopen week op De Herdgang uit de A-selectie gezet. „De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen”, zo klonk het in een statement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen