Entree recreatiegebied De Groene Weelde in Cruquius wordt vernieuwd en vergroend

Het parkeerterrein voor het pannenkoekenrestaurant wordt uitgebreid en vergroend.
© Mediahuis
Cruquius

Recreatiegebied De Groene Weelde krijgt een nieuwe entree. Omwonenden worden opgeroepen om hun reactie op de plannen te geven.

Het ’ontvangstgebied’, zoals recreatiegebied Spaarnwoude het noemt, moet aantrekkelijk, herkenbaar, groen en levendig worden. Directe aanleiding voor de vernieuwing is de aanstaande bouw van een nieuw Pannenkoeken Paviljoen. Dat is nu gevestigd in het voormalige informatiecentrum uit 1988, dat werd ingericht voor de Floriade.

Andere reden is dat het parkeerterrein te klein is geworden. Het geheel moet natuurlijk, biodivers, ecologisch en groen worden met plek voor een speelbos en een hondentrimbaan.

Op 15 maart van 19 tot 21 uur wordt een online bijeenkomst gehouden. Wie daar bij wil zijn kan zich aanmelden via info@spaarnwoude.nl of een formulier op de website.