Telstar verliest met 2-3 van Jong Utrecht: ’Als voetbal een jurysport was, hadden we het goed gedaan’ [video]

Ilias Bronkhorst en Rashaan Fernandes proberen Davy van den Bergh af te stoppen.
© Foto united photos/Rob van wieringen

Na het verlies tegen Jong Utrecht kan er een streep door de play-offs voor Telstar. De harde conclusie is dat het daarvoor ook tekort komt.

Na de nederlaag tegen Jong Utrecht hoeven supporters van Telstar de data van de play-offs niet meer vrij te houden. Na twee keer op rij te hebben verloren is ook de vierde periode een utopie geworden.

Dat Telstar met de laagste begroting van de eerste divisie rond de elfde plaats eindigt, is op papier niet zo slecht. Bij spelers, staf en supporters zal toch het gevoel overheersen dat er meer in had gezeten.

Telstar speelde vrijdagavond in de eerste helft van het seizoen bij vlagen indrukwekkend en deed lang mee voor de play-offplekken. Begin dit jaar beloofde de overwinningen op NEC (5-2) en TOP Oss (1-4) nog veel.

Dankzij het vertrek van Benaissa Benamar (FC Utrecht) en Sebastian Soto (teruggeroepen door zijn broodheer Norwich City) en een enorme blessuregolf bleef er weinig over van het frisse en brutale Telstar. In acht wedstrijden wist het slechts drie punten te pakken.

De 3-1 tegen Roda JC beloofde twee weken geleden veel voor de laatste periode maar twee weken later is het seizoen als ballon leeggelopen. De nederlaag tegen Jong Utrecht was niet meer dan terecht.

Vooraf hamerde Jonker nog op het belang van de wedstrijd tegen Jong Utrecht. Wilde Telstar na de schlemielige nederlaag tegen Dordrecht nog iets van de laatste periode maken, dan moest het winnen. Al snel kon Jong Utrecht er dreigend uitkomen. In de achtste minuut werd de buitenspelval door Telstarniet goed uitgevoerd. Remco Balk kon eenvoudig afronden.

Eventjes later ging het weer mis van Telstar toen Jeredy Hilterman vrij in kon schieten.

Telstar bleef geconcentreerd verder voetballen en het spel bepalen zonder kansen te creëren. De eerste kans was wel direct raak. Kort na de tweede goal maakte Glynor Plet een doelpunt na een strakke assist van Ilias Bronkhorst.

Het was Jong Utrecht dat daarna het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Telstar werd aan de linkerflank volledig overlopen. De snelle buitenspeler Moohamed Mallahi was Siebe Vandermeulen keer op keer de baas. Dat Utrecht niet verder uitliep op Telstar was de verdienste van Japser Schendelaar. Hij redde twee keer op een inzet van Jeredy Hilterman.

Jong Utrecht bleef in de tweede helft de betere ploeg. Het leidde na een klein uur tot de 3-1 van Odysseus Velanas na een razendsnelle omschakeling. De spanning bleef in de wedstrijd, want Gyliano van Velzen maakte vanuit een crosspass van Vincent Regeling. Telstar kreeg nog een aantal kansen waarvan die van invaller Robin Eindhoven de grootste was. Hij raakte de lat.

Jonker: ,,Dit is een nederlaag in een reeks van vele. Als het jurysport was geweest, hadden we het goed gedaan. Het voetbal was goed maar we waren te kwetsbaar in de counter.”

Telstar-Jong Utrecht 2-3

8. Balk 0-1, 15. Hilterman 0-2, 21. Plet 1-2, 56. Velenas 1-3, 61. Van Velzen 2-3

Telstar Schendelaar; Bronkhorst, Regeling, Berenstein (77. Liesdek), El Yaakoubi, Vandermeulen (64. Kökcü); Van Doorm, Fernandes (64. Cagro), Najah (77. Eindhoven); Plet, Van Velzen

Jong FC Utrecht De Keijzer; Pabai, Meissen, Mukeh, Çulhaci; Huizing, Balk (46. Sanches Fernandes), Van den Berg; Mallahi (90. Ikeshita), Hilterman, Velenas

Net binnen