Kleurrijke kunst te zien in raadhuis Hoofddorp

Wethouder Ruigrok en Lonneke de Vlieger.
© gemeente Haarlemmermeer
Hoofddorp

Lonneke de Vlieger exposeert in het raadhuis van Hoofddorp. Kleurrijk werk van de kunstenares met een beperking is door cultuurwethouder Marja Ruigrok ’geopend’.

,,Heel veel mensen zeggen: dit kunstwerk komt recht uit het hart met al die mooie kleuren. En dat klopt, ik heb er heel mijn hart ingelegd’’, zegt De Vlieger over haar werk.

Een vast podium voor kunst van mensen met een beperking was er nog niet. Vrijwilligster Gera Kroes en Sjors van der Vlugt van PierK wilden dat veranderen. In samenwerking met de gemeente is de expositielocatie in het raadhuis gerealiseerd. Kunstenaars met een beperking kunnen, in overleg met PierK, hier hun werk tonen.

Lonneke de Vlieger volgde de cursus Keramiek Extra bij PierK, het centrum voor kunst en cultuur in Haarlemmermeer. Dit instituut organiseert jaarlijks honderden projecten, workshops en cursussen, maar de noemer extra duidt op mensen die wat extra tijd of aandacht nodig hebben bij het maken van kunstwerken. Keramiek Extra vindt plaats in het atelier van PierK in Nieuw-Vennep onder begeleiding van een aantal vrijwilligers en beeldend docent Pablo Ponce.

Net binnen