Andries Jonker lag in bed te piekeren, want waarom trekt Telstar geen wedstrijden over de streep?

Velsen-Zuid

Trainer Andries Jonker lag maandag na Almere City-uit te malen in bed. Telstar stond met 1-0 voor maar zag de thuisploeg in blessuretijd op gelijke hoogte komen. Hoe kan dat toch steeds misgaan?

,,We hebben dit seizoen veertien punten weggegeven”, concludeert Jonker. ,,Ik lag daar lang wakker van. Hebben we de jongens wel goed genoeg geleerd hoe ze een wedstrijd over de streep trekken? Of is dit de reden waarom ze bij Telstar spelen en niet in de top?”

Jonker kwam tot de conclusie dat hij een team heeft dat ontzettend veel kwaliteit heeft maar dat niet constant is. ,,Als je altijd goed bent, ben je een topper. Daarom zijn wij slechts een aardige ploeg en staan we niet in het linkerrijtje.”

De wedstrijd tegen Almere City was fysiek een zware beproeving voor Telstar. Meerdere spelers kampen met pijntjes en het is voor Jonker nog afwachten wie hij vrijdagavond tegen Excelsior binnen de lijnen kan brengen.

Glynor Plet en Vincent Regeling kregen donderdag tijdens de training rust. Ook de inzetbaarheid van Anass Najah, Anthony Berenstein en Daniël Adshead is onzeker. Tom Overtoom is herstellende van een knieblessure. Yaël Liesdek traint ook nog niet mee. Aanvoerder Frank Kopershoek zal niet bij de selectie zitten tegen Excelsior. Hij herstelt van een enkelblessure.

In Excelsior treft Telstar een tegenstander die een teleurstellend seizoen meemaakt. De Rotterdammers begonnen de competitie met het doel om te spelen voor promotie maar dat heeft er geen moment ingezeten. Het team van trainer Marinus Dijkhuizen staat op een teleurstellende negende plaats en heeft slechts twee punten meer dan nummer twaalf Telstar.

Jonker ziet kansen voor zijn ploeg. ,,We hebben eerder dit seizoen een overwinning bij hun gestolen”, blikt hij terug op de 1-2 overwinning van Telstar op 22 september van dit jaar. ,,Het is een tegenstander die veel meer te besteden heeft dan wij maar we kunnen van ze winnen. Het belooft een open wedstrijd te worden.

Net binnen