Flinke verkeershinder verwacht op A4 in Haarlemmermeer, minder rijstroken beschikbaar vanwege werkzaamheden

De A4 richting Amsterdam.
© Foto: Rijkswaterstaat
Haarlemmermeer

Het verkeer op de A4 in Haarlemmermeer moet volgende maand rekening houden met flinke hinder. Vanwege grootschalige werkzaamheden zijn vanaf vrijdag 7 mei tussen Schiphol en knooppunt Burgerveen minder rijstroken beschikbaar.

In het weekend van 7 mei tot maandagochtend 10 mei is de A4 richting Den Haag vanaf Burgerveen afgesloten. Verkeer wordt dan omgeleid via de A44 en N44.

De rest van de maand zijn tussen Burgerveen en Schiphol in beide richtingen vier van de zes rijstroken te gebruiken. Daarbij geldt een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur. Verkeer in de richting Amsterdam wordt deels over de tegenovergestelde weghelft geleid.

Ook zijn door de werkzaamheden een paar nachten op- en afritten van de A4 in noordelijke richting afgesloten. Zo zal verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek meerdere nachten niet bereikbaar zijn via de snelweg, maar wel via het lokale wegennet. Bij afsluitingen van de afslagen Hoofddorp en Hoofddorp-Zuid geven gele borden de omleidingsroutes aan. Schiphol blijft tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar via de A4.

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de drukke snelweg. Het asfalt wordt vernieuwd en de vangrails en de bermen worden hersteld. Daarna kan de weg weer jaren mee, verwacht Rijkswaterstaat.