Telstartrainer Andries Jonker: ’Als je zulke grote kansen weet te creëren, moet je daar meer uithalen’

Andries Jonker.
© Archieffoto
Volendam

Trainer Andries Jonker had een goed gevoel over de tweede helft van Telstar tegen FC Volendam maar realiseerde zich dat dat geen punt oplevert.

Jonker vond dat de wedstrijd tegen FC Volendam het seizoen van Telstar samenvatte.

,,Niemand kan er iets aan doen maar we missen weer veel jongens die we goed had kunnen gebruiken. Tegen een ploeg die veel meer punten heeft dan wij hebben we goed gespeeld. In de tweede helft zelfs prima. Toen waren we de bovenliggende partij. Ondanks dat we veel blessures hadden en er ook nog een aantal jongens uit zijn gevallen, vangen we het op.”

De 58-jarige trainer vond dat er meer in had gezeten en wees op twee grote kansen van invaller Robin Eindhoven aan het einde van de tweede helft. ,,Als je zulke grote kansen weet te creëren, moet je daar meer uithalen. We zijn vier keer in de wedstrijd heel dichtbij geweest. Daar moet je iets meedoen.”

Andries Jonker vond dat Redouan Taha goed was ingevallen. ,,Hij valt in op een lastig moment. Hij heeft potentie vooruit maar heeft er moeite mee als hij een tegenstander moet tegenhouden. Hij zal nog een stap moeten maken.”

Jonker vreest dat hij vrijdag tegen Jong PSV wederom spelers zal missen. ,,We hebben nog vijf dagen, dus er staat een dik vraagteken bij de inzetbaarheid van veel spelers.”

Lees ook: ’Tweeënhalve maand zonder wedstrijden ga je wel voelen’, zegt Frank Korpershoek na zijn rentree bij Telstar

Net binnen