Ruim 47.000 Palestijnen op de vlucht wegens bombardementen Israël

Zeker 47.000 mensen in de Gazastrook zijn op de vlucht geslagen vanwege de aanhoudende Israëlische bombardementen op het gebied. Volgens het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN (OCHA) zijn veel huizen verwoest. Bijna alle vluchtelingen hebben hun toevlucht gezocht in de tientallen VN-scholen in de Gazastrook.

Volgens een woordvoerder van het OCHA zijn zeker 132 gebouwen in de Gazastrook volledig verwoest en 316 gebouwen zwaar beschadigd. Het gaat onder meer om zes ziekenhuizen en negen andere zorginstellingen. Volgens de Palestijnse overheid bedraagt de schade ongeveer 200 miljoen euro.

Israël opende dinsdag één toegangsweg naar de Gazastrook om humanitaire hulp toe te laten. De VN juicht die stap toe, maar de OCHA-woordvoerder wil dat Israël meer wegen opent zodat er op meer plekken hulp kan worden geboden.

In de Gazastrook zijn zeker mensen 212 gedood door de bombardementen. Het conflict laaide vorige week op door rellen vanwege de dreigende uitzetting van Palestijnen die plaats moeten maken voor Joodse kolonisten. Hamas bestookt Israël met raketten en Israël bombardeert de Gazastrook.

Net binnen