846 mails van de bioscoop en Pfizer-prik: zou er een verband zijn? | column

Bioscoop Cineworld.
© archieffoto Ronald Goedheer
IJmond

Dinsdag kreeg ik wat Pfizer in me gespoten. Ik had er goede dingen over gehoord, weinig bijwerkingen en het helpt nog tegen corona ook. Opgetogen ging ik na een kwartiertje zitten op huis aan. Geen van de mogelijke bijwerkingen had ik.

Maar later die dag ging het toch nog mis. Exact 19.36 uur begon het. Ik kreeg een mailtje binnen van Cineworld, met hun programma voor de komende week. Vervolgens kreeg ik er nog eentje, en nog eentje... Elke paar seconden denderde een mail van de bioscoop mijn mailbox binnen. En geen aanvullingen ofzo. Nee, ze waren allemaal identiek. Ik snap dat ze blij zijn dat ze weer open zijn, maar dit was wel erg enthousiast.

Na een minuut of tien werd mijn mailbox overheerst door Cineworld. Ik had er al meer dan honderd gekregen. Even bellen. Ze wisten van niets, maar zouden het gelijk checken. Intussen bleven de mails binnenstromen. Ik vroeg of ze me zó erg gemist hadden? Of dat ik misschien iets gewonnen had? Dat bleek allebei niet het geval. Ik kreeg in een klein uur tijd exact 846 identieke mails van Cineworld. Het bleek dat ik de enige was die zo bestookt werd met mails.

Op dat moment drong het causale verband tot me door: vaccinatie van Pfizer en 846 mails van Cineworld. Daar heb ik zelfs geen dansleraar over gehoord. Het lijkt me gepast anderen te waarschuwen. Na een vaccinatie van Pfizer kunt u dus eventueel last krijgen van hoofdpijn, griepachtige verschijnselen of dik 800 mails van Cineworld.

Overigens stopte het mailbombardement rond 20.30 uur. En ik moet eerlijk zeggen, ik miste Cineworld daarna toch een beetje. Woensdagochtend nog gecheckt, maar nee hoor, geen mail van Cineworld.