Hockeyster Pien Tol keert terug bij Bloemendaal

Pien Tol.
© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker
Bloemendaal

Pien Tol keert terug naar de hockeyploeg van Bloemendaal. Dit doet ze na drie jaar voor Rotterdam te hebben gespeeld.

„Deze zomer ben ik klaar met mijn master architectuur in Delft. Ik ga met mijn vriend in Amsterdam wonen en ik zocht een club dichterbij. Ik vind het heel leuk om weer voor Bloemendaal te spelen”, aldus Tol. „Het was wel even aanpoten. Met Rotterdam, dat in de promotieklasse speelde, hebben we de afgelopen tijd heel weinig wedstrijden gespeeld. Je merkt dat je ritme mist. Het is fijn er weer bij te horen.”

Elke Boers (Hurley) en Joy Haarman (Amsterdam) maken ook de overstap naar de ploeg die volgend seizoen onder leiding staat van coach Dave Smolenaars. Vanuit de eigen jeugd stromen Annelies Pos en Mischa Timmerman door. Daarmee is de selectie voor 2021/2022 rond.

Nog een nieuwe naam

Een nieuwe naam is ook die van Jaimy Hulsker, de assistent van Dave Smolenaars. Hulsker deed als speler en (assistent-) coach bij Den Bosch ruime hockeyervaring op. Hij was ook twee jaar analist bij het Nederlands elftal van Max Caldas. Naast zijn werk bij Bloemendaal blijft Hulsker actief voor de KNVB waar hij de video-analist is bij het Nederlandse damesteam.

Als manager is de ervaren Laura Bakker toegevoegd aan de begeleidingsstaf. Laura was al eerder manager bij Bloemendaal, onder andere van Heren 1.

Dave Smolenaars is in zijn nopjes met de nieuwe ploeg. „De sfeer is goed, iedereen heeft er zin in. Afgelopen seizoen is Dames 1 op een mooie zevende plaats geëindigd. Voor komend seizoen is het streven weer beter te worden en willen we ons stabiel in de middenmoot vestigen.”

Net binnen