Premium

Hotel bij Snowworld in recreatiegebied Spaarnwoude mogelijk op losse schroeven: plan Velsense stedenbouwkundige stuit op bezwaren bij exploitant van het skicomplex

Al is de bouw van een hotel bij Snowworld Amsterdam in recreatiegebied Spaarnwoude nog zeker niet beklonken, Snowworld-topman Wim Hubrechtsen zegt ervan te zijn overtuigd dat de betrokken partijen er uiteindelijk uit zullen komen.
© archieffoto/paul vreeker
Velsen-Zuid

De bouw van een hotel bij indoor skicomplex Snowworld Amsterdam in recreatiegebied Spaarnwoude kan op losse schroeven komen te staan. De directie van Snowworld toont zich in elk geval niet enthousiast over een plan dat een stedenbouwkundige van de gemeente Velsen op tafel heeft gelegd.

Als het aan deze stedenbouwkundige ligt, wordt het beoogde hotel straks niet in één, maar in twee gebouwen bij het Snowworld-complex ondergebracht. De directie van het landelijke bedrijf ziet dat niet zitten, omdat dan grote delen van het skicentrum zouden moeten worden afgebroken. Daardoor zou er geruime tijd niet geskied kunnen worden.

Net binnen