Telstar rekent op Van Gaal, ook als hij bondscoach wordt

Louis van Gaal en Sarina Wiegman, bondscoachvan de Nederlandse voetbalvrouwen.

Louis van Gaal en Sarina Wiegman, bondscoachvan de Nederlandse voetbalvrouwen.© Foto ANP/Olaf Kraak

Velsen-Zuid

Algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar gaat ervan uit dat hij op vrijdag 24 september de nieuwe bondscoach van Oranje op de bank heeft zitten.

Louis van Gaal, voor de KNVB de beoogde opvolger van Frank de Boer, heeft in het kader van een actie voor het goede doel toegezegd één competitiewedstrijd als hoofdtrainer van Telstar te willen fungeren. „En Louis kennende gaat hij zich hier niet voor afmelden”, zegt De Waard.

Hoofdtrainer Andries Jonker van Telstar maakt bij de thuiswedstrijd tegen Jong AZ plaats voor Van Gaal. Via een loterij is een plek op de bank naast Van Gaal als assistent te winnen.

„Dit wordt een unieke gelegenheid om de bondscoach te assisteren, tijdens de wedstrijd Telstar - Jong AZ op vrijdagavond 24 september om 20.00 uur in het Buko-stadion in IJmuiden. Misschien hebben wij Louis wel weer in het nieuws gebracht”, zegt De Waard met een knipoog.

Volgens de directeur van Telstar is Van Gaal de beste optie om bondscoach van Oranje te worden. „Er zijn op dit moment maar enkele mensen die deze klus aan kunnen nemen. En wat ons betreft staat Louis op de eerste plaats. Het zou ons met trots vervullen als een oud-speler van Telstar voor de derde keer bondscoach wordt.

Van Gaal was al twee keer bondscoach van Oranje. De KNVB ziet in hem de beste kandidaat om het Nederlands elftal na het teleurstellend verlopen EK naar het WK van volgend jaar in Qatar te leiden.

Telstar heeft vooralsnog 21.000 loten verkocht. De trekking van de loterij, waarbij onder meer ook twee kaarten voor de Formule 1-race op Zandvoort zijn te winnen, is op 17 juli.

Net binnen