Vier slachtoffers waterongeval Obdam zijn vermiste Polen [update]

Obdam

De dodelijke slachtoffers van het ernstige waterongeval in Obdam zijn de Polen die eerder als vermist waren opgegeven. Dat bevestigen de politie en een woordvoerster van het bedrijf waar de vier werkten. Het gaat om drie mannen van 20, 21 en 21 jaar en een vrouw van 48 jaar.

Volgens een woordvoerster van Borst Bloembollen, het bedrijf waar de Polen werkten, gingen zij vrijdag na het werk naar huis. Zaterdag kwamen ze niet op hun werk, waarna ze als vermist werden opgegeven.

De politie meldt dat de vier nooit zijn aangekomen op de verblijfplaats in Zijdewind. Er werd een zoektocht gestart. Agenten reden mogelijke routes om een ongeluk of auto te water uit te sluiten.

Lees ook: Vier doden bij auto te water langs Berkmeerdijk in Obdam [update, video]

Zondag werden de personen en de auto gevonden. Het is nog niet bekend wanneer en hoe de auto en inzittenden aan de Berkmeerdijk te water raakten. Dat wordt onderzocht. Volgens de politie wijst alles op een noodlottig ongeval.

Het Obdamse bloembollenbedrijf houdt maandag een bijeenkomst voor personeelsleden waar ook Slachtofferhulp aanwezig is.

Geborgen

De auto waarmee de slachtoffers te water raakten is inmiddels geborgen. Het voertuig zal een rol spelen in het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vier slachtoffers waterongeval Obdam zijn vermiste Polen [update]

Laatste nieuws