Premium

Primeur voor de regio: NV IJmond voor en door ondernemers onder en boven het Noordzeekanaal

Primeur voor de regio: NV IJmond voor en door ondernemers onder en boven het Noordzeekanaal
Vlnr.: Gerard Post Uiterweer, Jaap Sluis, Ton van der Scheer en Erik Kuiper-van den Berg overleggen over de eerste talkshow.
© foto Heleen Vink
Heemskerk

Een fenomeen in grote delen van Noord-Holland: het NV-concept. Haarlem heeft er een sinds 2008 en is daarmee de oudste. Maar ook steden als Zaanstad, Purmerend en in de kop van Noord-Holland mogen NV voor hun naam zetten. En binnenkort mag de IJmond prat gaan op een eigen NV, de NV IJmond, een talkshow voor en door ondernemers uit de regio.

Van Velsen tot Beverwijk en van Heemskerk tot Uitgeest, het regionale bedrijfsleven komt aan bod tijdens ontmoetingen met ondernemers. De eerste talkshow staat gepland voor 5 november op landgoed Marquette. Exploitant Erik Kuiper-van den Berg wil het hotel/restaurant en zalencomplex meer openstellen voor het publiek. De NV IJmond ziet hij als een prima gelegenheid om bezoekers te trekken die geïnteresseerd zijn in het economisch wel en wee van de regio.

Met de nadruk op wel. ,,De NV IJmond is positief van toon. Uiteraard is er ruimte voor een kritische kanttekening”, zegt Jaap Sluis van communicatiebureau De Coalitie. Hij heeft al veel talkshow in de provincie begeleid, altijd in combinatie met een tweede gastheer. Voor de bijeenkomsten op Marquette is dat Gerard Post Uiterweer, in het verleden werkzaam als journalist en voorlichter in deze regio. ,,Het worden korte interviews met ondernemers. Misschien tien minuten. En waarschijnlijk vallen we elkaar ook in de rede”, lacht hij naar Sluis.

In de eerste talkshow is er aandacht voor café Broer en Zus uit Beverwijk, in het bijzonder de financiering vanuit de Kredietunie Kennemerland. Bert Verduin, tuinder in Heemskerk en vertegenwoordiger van LTO Noord komt aan het woord. Dan is er een gesprek met Isabeau en Céline Lautenbach van het gelijknamige Heemskerkse notariskantoor over de laatste ontwikkelingen in de branche.

Bernard Klaassen mag het een en ander vertellen over cybercrime en uiteraard vertelt de Marquette-exploitant over de koerswijziging van ’zijn’ landgoed. En dat allemaal binnen 60 minuten, inclusief muziek. Ondernemersvereniging OV IJmond ondersteunt het initiatief. ,,Dit is een goed platform voor ondernemers om ervaringen te delen”, vindt voorzitter Ton van der Scheer. Via www.ovijmond.nl kan er gereserveerd worden voor de gratis ontmoeting die 17 uur begint.