Premium

Jonge Haarlemmer laat zich breed lachend flitsen op het dak van zijn Daimler

Jonge Haarlemmer laat zich breed lachend flitsen op het dak van zijn Daimler
Haarlem

Bijna driehonderdduizend mensen hebben de foto inmiddels op website Dumpert.nl gezien. Steven Leussink die op het dak van zijn Daimler zit, terwijl zijn vriend met 89 kilometer per uur langs een flitspaal rijdt op de Schipholweg bij Vijfhuizen. Het kostte de Haarlemmer een boete van 41 euro. „Maar het heeft een onwijs leuke foto opgeleverd.”

Leussink (21) kwam twee maanden geleden op het idee toen hij op Dumpert een flitsfoto zag waarbij een bijrijder zijn duim uit het raam stak. Hij wilde met de flitspaal vlakbij zijn woning in Schalkwijk ook een grap uithalen. Zonder dat het hem veel geld kostte. „Je mag daar 80, dus met correctie eraf rijden we maar 4 kilometer te hard.”

Leussink ging na een uurtje op de site van het Centraal Justitieel Incassobureau meteen op zoek naar het resultaat. „Om een leuke foto voor mijn Facebookpagina te hebben. Maar vervolgens heeft een vriend hem op Dumpert gezet en heb ik heel veel reacties gekregen. Ja, je hebt kans dat ik er serieus gezeik mee krijg en dat er nog een flinke boete volgt. Ik zie het wel.”

Leussink vond de stunt ’behoorlijk spannend’. „Maar we kennen de weg heel goed, dus ik vond het risico te overzien. Ik heb vaker tijdens het rijden op het dak gezeten. Tuurlijk is het heel onverstandig, maar ik ben student en dan doe je meer rare dingen.”

Leussink is gek op luxe auto’s. De derdejaars student informatiekunde aan de Universiteit van Utrecht rijdt de Daimler uit 1999 bijna drie jaar. Om minder verzekeringspremie te betalen, staat de wagen op naam van zijn vader. „Nee, hij is niet boos geworden. Hij moest er wel om lachen. En hij stuurt de bekeuringen natuurlijk gewoon naar me door.”

Zie ook: de foto op Dumpert