Premium

Bij de Kennemer Harmoniekapel voor Ouderen doen ze niet moeilijk over een valse noot

Bij de Kennemer Harmoniekapel voor Ouderen doen ze niet moeilijk over een valse noot
Ben Molenaar.
© foto kees de boer
Santpoort-Noord

Ze noemen zichzelf ’Oud Goud’, de ongeveer veertig leden van de Kennemer Harmoniekapel voor Ouderen.

Voorzitter Ben Molenaar blaast deze woensdagmorgen in het muziekgebouw van Soli zijn partij mee met de dwarsfluit. Vandaag is het wat spannender dan normaal, want volgende week zondag staat er een koffieconcert bij Het Kruispunt in Velserbroek op het programma. Dan wordt er opgetreden samen met zangkoor Vitaal.

Dirigent Wim Klein doet zijn best om alle leden bij de les te houden tijdens het oefenen van het repertoire, dat wisselt van klassiek tot pop.

,,Het gaat nog niet optimaal”, zegt Molenaar. Dat blijkt even later wanneer het nummer ’Canterbury Coral’ wordt ingezet. Halverwege breekt dirigent Klein het af.

,,Sommige van jullie spelen een heel ander nummer”, zegt hij richting de groep. Molenaar kijkt richting de valsspelers: ,,Dat gebeurt wel vaker, dan zijn sommige muzikanten vergeten hun hoortoestel in te doen voordat ze van huis gaan. Nou is dit ook een nog een nieuw nummer, dus dat is ook lastig.”

Hij benadrukt dat het koor vooral gericht is op gezelligheid: ,,De lat ligt bij ons niet zo hoog. Hoge kwaliteit is het niet, maar we doen ons best. En dat er om de haverklep een valse noot klinkt, neemt niemand elkaar kwalijk. Als we maar lol hebben met z’n allen.”

Dan is het pauze, even tijd om rustig aan te doen en een kop koffie te drinken. Vandaag is ook Molenaars’ vierjarige kleinzoon Luciano een kijkje komen nemen. Hij heeft zijn blokfluit meegenomen. ,,Wil je mijn toeter horen, opa?” Die knikt welwillend. ,,Mooi hoor, jongen”, zegt Molenaar na ongeveer drie seconden. ,,Maar stop maar weer even. Opa vindt dat het steeds beter gaat.”