Premium

Yorick van Norden geeft extra concert in Pletterij in Haarlem, speciaal voor Amerikaanse vrienden Dawn en John

Yorick van Norden geeft extra concert in Pletterij in Haarlem, speciaal voor Amerikaanse vrienden Dawn en John
Yorick met Dawn en John voor het Aster Cafe.
© Particuliere foto
Haarlem

Yorick van Norden last een extra - echt laatste - concert in met zijn band in de Pletterij, speciaal voor Dawn en John uit Minneapolis.

Vorig jaar kreeg de singer-songwriter uit het niets een uitnodiging van ene Dawn. De Amerikaanse kende zijn muziek via Youtube en had haar zinnen gezet op een liveoptreden van de Haarlemmer.

Vanwege haar ziekte zat een reis naar Nederland er niet in, en dus begon zij een geldinzameling om Yorick haar kant op te laten komen. Dat lukte en de Haarlemmer kon zijn nummers live spelen op verschillende locaties, waaronder bij Dawn en haar man John thuis.

De gezondheid van Dawn is enigszins verbeterd en zij komt met John over twee weken naar Haarlem. ,,Heel bijzonder, want ik heb ze ruim een jaar niet gezien’’, zegt Yorick van Norden. ,,Ik ben hier een een week lang hun gastheer, ze verblijven ook bij mij.’’

Zijn trip naar Amerika in juli 2018 roept nog steeds warme herinneringen bij hem op. ,,Mijn moeder was toen net overleden, dus het was een hele rare tijd om daar te zijn. Ze hebben me toen heel liefdevol ontvangen en daar zoveel voor mij gedaan, dit is het minste dat ik terug kan doen.’’

Speciaal voor zijn Amerikaanse vrienden voegt hij een allerlaatste concert met zijn band toe aan de tour die hij momenteel doet om zijn plaat The Jester te promoten. Een proefpersing van dat album nam hij vorig jaar juli als cadeautje mee naar Amerika.

,,Gelukkig konden de jongens van de band allemaal en had de Pletterij ruimte.’’ Het concert vindt zondag 24 november plaats. ,,Mooi toch om het laatste concert met de band in Haarlem te doen in het bijzijn van Dawn en John?’’, zegt hij. Kaarten voor dat optreden zijn vanaf zaterdag verkrijgbaar via de site van de Pletterij.

Na het concert gaat Yorick zich voorbereiden op zijn volgende ’klus’: een voorstelling met Judy Blank en band over Bob Dylan. En hij is druk aan het schrijven voor zijn derde solo-album dat hij volgend jaar gaat opnemen in de Abbey Road Studio in Londen. ,,Ik heb al veel nieuwe nummers geschreven en demo’s opgenomen’’, vertelt hij. ,,En de aanvraag voor de opnamedagen in Abbey Road is de deur uit. Het is wachten op antwoord.’’