Premium

Hoofddorpers (21 en 22) de cel in voor reeks inbraken

Hoofddorpers (21 en 22) de cel in voor reeks inbraken
Haarlem

Twee Hoofddorpers (21 en 22) zijn maandag veroordeeld tot celstraffen vanwege een reeks inbraken en wapenbezit.

De rechtbank legde de jongste van de twee, N. B., een gevangenisstraf op van twintig maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Omdat hij nog in de proeftijd zat van een eerder veroordeling voor het plegen van een inbraak, moet hij nog eens 27 dagen extra zitten. Zijn 22-jarige handlanger M. H. kreeg een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk, opgelegd.

Het duo had bekend de inbraken te hebben gepleegd, waarbij B. een slotentrekker hanteerde. Afgelopen zomer sloegen ze toe bij twee woningen in Nieuw-Vennep en bij één in Hoofddorp. Ook mislukte daar een inbraak.

H. zei tijdens de inhoudelijke behandeling, twee weken eerder, dat hij zijn moeder, die in de schulden zat, had willen helpen. De rechtbank noemde het zorgelijk dat H. het plegen van inbraken als een oplossing zag voor de problemen.

B. (21) werd ook bestraft voor het bezit van twee busjes pepperspray en munitie. Zijn handlanger werd behalve voor de reeks woninginbraken veroordeeld voor het bezitten van een ploertendoder en een pistool.

De rechtbank legde de twee mannen maandag ook een reeks voorwaarden op. Ze moeten zich laten begeleiden door de reclassering, zich ambulant laten behandelen en een opleiding volgen.

De rechters zagen geen reden om de twee inbrekers een contactverbod op te leggen. Het wordt hen dus niet verboden elkaar te ontmoeten. Ook kreeg het duo geen avondklok opgelegd.

Een derde verdachte, die bij enkele inbraken zou hebben geholpen, moet nog worden berecht.