Haarlemmer aangehouden in onderzoek voortzetting pedovereniging Martijn

HAARLEM

In een onderzoek naar de verboden pedofielenvereniging Martijn zijn dinsdag twee mannen aangehouden. In Haarlem is een 75-jarige man opgepakt op verdenking van het bezit van kinderporno. Hij was voorzitter van Martijn.

Lees ook: Aangehouden Haarlemse pedofielenleider (75) ging ondergronds

In Hengelo is een 32-jarige man aangehouden vanwege voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen, meldt het Openbaar Ministerie.

Volgens het Openbaar Ministerie is de man in Hengelo niet het bestuurslid van Martijn dat uit Leiden naar Hengelo verhuisde omdat in Leiden zijn ramen werden ingegooid. Volgens RTV Oost was de inval wel in zijn woning in Hengelo. Het OM wil dat niet bevestigen.

De oud-Leidenaar is volgens het ANP dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

De mannen zijn aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de pedoclub.

De politie zocht dinsdag op vier woonadressen naar bewijsmateriaal. Het gaat om woningen van verdachten in Hengelo, Arnhem, Haarlem en Lelystad. Daarbij is beslag gelegd op mobiele telefoons, computers en andere zogeheten gegevensdragers als usb-sticks.

De vereniging Martijn is in 2014 door de Hoge Raad verboden en ontbonden, omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en propageerden. In juni vorig jaar werd aangifte gedaan omdat voormalige bestuurders de vereniging zouden voortzetten.

Lees ook: OM onderzoekt twee oud-leden pedoclub Martijn

Net binnen