Drie verdiepingen van appartementencomplex in Hoofddorp ontruimd na valse brandmelding; vrouw krijgt epileptische aanval

© DNP.NU
1/5
HOOFDDORP

Een appartementencomplex aan het Ruttumeroog in Hoofddorp is in de nacht van woensdag op donderdag ontruimd na een brandmelding. Het bleek om een valse melding te gaan.

De brand werd rond 2.00 uur gemeld, waarop de brandweer met meerdere voertuigen uitrukte. Ondertussen werd opgeschaald naar middelbrand.

Bij aankomst van de brandweer was het complex al ontruimd. De bewoners van alle drie de verdiepingen stonden buiten. Brandweerlieden zijn op onderzoek uitgegaan, maar troffen geen vuur aan. Wel vonden zij een leeggespoten poederblusser op de tweede verdieping in de gang. Mogelijk was er sprake van opzet.

Na ruim een half uur mochten de bewoners weer terug naar hun appartement. Ook al het materieel van de brandweer kon weer retour. Voor één bewoonster werd de spanning te veel; zij kreeg een epileptische aanval. De vrouw is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet voor nadere zorg naar het ziekenhuis.