Automobilist gooit verdacht voorwerp uit raam tijdens politieachtervolging: EOD doet onderzoek, A22 bij Velsen-Zuid lange tijd afgesloten

© Foto’s: Nieuwsfoto.nl

1 / 12
Internetredactie
Velsen-Zuid

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een op een explosief lijkend voorwerp verwijderd langs de A22 bij Velsen-Zuid. Het voorwerp was eerder in de nacht door een automobilist tijdens een politieachtervolging uit het raam gegooid. De man werd uiteindelijk in Beverwijk aangehouden.

Het object werd gevonden in de berm langs de snelweg. Een medewerker van de opruimingsdienst in bompak heeft het voorwerp uiteindelijk opgepakt en meegenomen. Het bleek uiteindelijk niet te gaan om een explosief.

De politie en medewerkers van de EOD waren lange tijd bezig met het onderzoek. De A22 bij Velsen-Zuid was hierdoor enkele uren afgesloten. Ook de afslag van de A9 vlak voor de Velsertunnel richting IJmuiden was hierdoor gesloten.

© Foto: Nieuwsfoto.nl

De bestuurder die het voorwerp uit het raam had gegooid, werd enkele uren daarvoor na een politieachtervolging door Velsen en Beverwijk aangehouden.

Agenten van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) gaven de man rond 1.30 uur een stopteken omdat zij hem wilden controleren. De bestuurder reed echter door over de N197. Daarop zetten de agenten de achtervolging in. Aan het eind van het Verkeersplein Noord, voor de kruising met de Lijndenweg in Beverwijk, werd de automobilist door de politie klemgereden.

© Foto: Nieuwsfoto.nl

Waarom de man het stopteken negeerde, is nog onduidelijk. Hij is voor verhoor naar het politiebureau in Beverwijk gebracht. Zijn auto is door agenten naar het bureau gereden.

De weg werd rond 6.30 uur weer vrijgegeven.

Net binnen