Aantal coronabesmettingen in Haarlemse regio daalt gestaag, prikteam op 1 oktober naar Hoofddorp

De prikbus staat de komende dinsdagen bij winkelcentrum Schalkwijk.

De prikbus staat de komende dinsdagen bij winkelcentrum Schalkwijk.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Wessel Mekking
Haarlem

Het aantal coronabesmettingen in de Haarlemse regio neemt gestaag af. In het gebied van de Veiligheidsregio Kennemerland is al sinds 10 september een dalende lijn te zien.

Afgelopen maandag werden in Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen, Zandvoort en Beverwijk samen slechts negentien nieuwe besmettingen gemeld. De lijn die aangeeft wat het gemiddelde aantal corona-infecties was over de laatste zeven dagen, daalt in Kennemerland al twee weken lang.

Volgens de laatste cijfers van het RIVM kwamen in de regio afgelopen week twee coronapatiënten om het leven. In dezelfde periode werden in dit gebied minstens twee besmette personen opgenomen in het ziekenhuis, maar deze cijfers zijn van de afgelopen dagen nog niet compleet.

Haarlem

In Haarlem lijkt de gestage daling van het aantal infecties iets later te zijn ingezet, namelijk ruim een week geleden. Het aantal nieuwe besmettingen schommelde hier afgelopen week tussen de acht en de vijftien.

Ook in Hoofddorp prikken

Wie nog niet gevaccineerd is, kan zich binnenkort in Hoofddorp laten prikken zonder afspraak. Op 1 oktober staat een GGD-team bij wijkcentrum De Nieuwe Silo in Graan voor Visch. Meer informatie volgt binnenkort. In Schalkwijk kan de komende weken elke dinsdag tussen 11 en 16 uur een vaccinatie worden gehaald. Wie zich wil laten vaccineren, moet wel een identiteitsbewijs meenemen.

Het aantal positieve testen per honderdduizend inwoners van Kennemerland. De blauwe lijn is het gemiddelde over de zeven dagen ervoor.

Het aantal positieve testen per honderdduizend inwoners van Kennemerland. De blauwe lijn is het gemiddelde over de zeven dagen ervoor.

Net binnen