Annemarie zal je nooit uitkleden

Tonnie(l.) en Annemarie.

Tonnie(l.) en Annemarie.© foto kees de boer

Kees de Boer
IJmuiden

Het is mooi weer en Annemarie en Tonnie van kringloopwinkel Zolder023 hebben twee stoelen op de stoep voor hun winkel gezet.

Ze wachten op klanten die hun gevonden spullen komen afrekenen. Deze dag heeft de winkel aan de Groeneweg in het pand van een voormalige autodealer een zogenaamde Garage Sale. Er worden artikelen verkocht die nog niet eerder in de winkel hebben gelegen. Liefhebbers van bijzondere snuisterijtjes en vintage spullen kunnen dus hun slag slaan.

Filiaalleidster Annemarie de Vries wijst in het rond: ,,Wat hier ligt, is allemaal ongesorteerd en nog niet geprijsd. Als klanten iets gevonden hebben, maken we een prijsje.”

Dat ze bijzondere spullen hebben, betekent ook dat ze bijzondere klanten aantrekken. Zo was er deze morgen een dame die helemaal verzot was op oude legerkleding, vertelt Annemarie.

,,Die mevrouw was helemaal in haar nopjes. ’Even kijken hoe het voelt om een luitenant te zijn’, zei ze gekscherend. Dat hadden we hier nog niet eerder meegemaakt, want die vrouw kocht het echt allemaal voor zichzelf, een heel tenue compleet met helm. Het ging allemaal voor een zacht prijsje de deur uit. Wij zullen mensen nooit uitkleden.”

Een andere klant was op zoek naar platen van de vroegere popband Gruppo Sportivo, en ook hij vond wat hij zocht in de bakken met oude lp’s. ,,En net ging er een wat oudere dame de deur uit die lampenkappen spaarde. Zo is er voor ieder wat wils bij ons.”

Een blikvanger in de winkel is de vitrine, vertellen de dames. ,,Mensen gaan daar vaak als eerste kijken, omdat daar voorwerpen van waarde inzitten, zoals bijvoorbeeld zilveren sieraden.”

Hoe je daar de prijs van bepaalt?

Annemarie wijst naar Tonnie: ,,Zij is expert. Tonnie keurt het zilver met een loep en weet dan wat het waard is. Heel knap.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Net binnen