Steekwapens op negen locaties in de IJmond anoniem afgeven

Susanne Moerkerk
IJmond

De laatste 1,5 jaar neemt het aantal steekincidenten met jongeren toe. In de Week van de Veiligheid houdt de IJmond daarom een inleveractie voor steekwapens.

,,Vaak realiseren jongeren zich onvoldoende welke risico’s zij voor zichzelf en voor hun omgeving opleveren door het dragen en gebruiken van een wapen. Dit najaar is er daarom een inleveractie waarbij vooral jongeren worden aangemoedigd steekwapens anoniem in te leveren bij de politie’’, schrijven de gemeenten op www.youchoose.nl.

Inleverpunten zijn de politiebureaus in IJmuiden, Beverwijk en het politiesteunpunt in Castricum, het gemeentehuis in Velsen en Uitgeest, de gemeentewerf in Heemskerk, het steunpunt van de handhavers in Beverwijk, wijkcentrum De Stek in Velsen-Noord en jongerencentrum De Koe in Velserbroek.

De momenten waarop er ingeleverd kan worden in Velsen verschillen. Op het gemeentehuis kan dat 11, 13 en 15 oktober tussen 12 en 17 uur. Bij De Stek op 13 en 15 oktober van 19 tot 22 uur, bij De Koe op 14 en 15 oktober tussen 19 en 22 uur en op het politiebureau van 11 tot en met 17 oktober van 9 tot 17 uur.

Wie een steekwapen wil inleveren, krijgt van de politie de volgende tips zodat er geen misverstand ontstaat over het dragen van een steekwapen op weg naar het inleverpunt. Draag de steekwapens niet op het lichaam of in de kleding, maar bijvoorbeeld in een tasje. Ga rechtstreeks van huis naar de inleverlocatie (niet via werk, vrienden, winkels). Jongeren die een steekwapen willen inleveren, kunnen dit het beste vooraf overleggen/bespreken met hun ouders. Mocht er onderweg naar de inleverlocatie onduidelijkheid ontstaan, dan kunnen zij bevestigen dat dit wapen ingeleverd zou worden.

Het inleveren van steekwapens tijdens de actie is anoniem en zonder persoonlijke gevolgen.

Kaart Mediahuis/Hedske Vochteloo

f63083fe-2147-11ec-9396-02d1dbdc35d1.pdf

Net binnen