Telstar weet voor het eerst op bezoek bij Jong PSV te winnen: 2-3 [video]

Eindhoven

Telstar heeft maandagavond in een zwaarbevochten duel met 2-3 van Jong PSV gewonnen. De mannen van trainer Andries Jonker moesten diep gaan.

Telstar won voor maandag nog nooit op De Herdgang van Jong PSV, dus het was een opsteker dat het binnen twaalf minuten met twee doelpunten voorstond. Na vier minuten was Glynor Plet altert toen een PSV-verdediger over een bal heen maaide na een goede aanval via Yassine Zakir en Tom Overtoom.

Nog geen tien minuten later kopte Özgür Aktas in uit een corner waarna de bal via Plet bij Rashaan Fernandes kwam.

Vanaf de eerste minuut na de rust was het een totaal andere wedstrijd. Telstar werd vooral via de flanken totaal overlopen. In de tweede helft werd Telstar teruggedrongen en bleek niet meer in staat om de bal in de ploeg te houden. Mathias Kjølø maakte een kleine tien minuten na rust de aansluitingstreffer. Een curieus doelpunt want kort voordat de Noor scoorde, ging zijn directe tegenstander Siebe Vandermeulen naar de grond.

Kort daarop viel de gelijkmaker al. Ismael Saibari schoot via Özgür Aktas de bal achter doelman Trevor Doornbusch. Jong PSV rook bloed en draaide de duimschroeven aan. Het scoorde twee keer maar scheidsrechter Martin Pérez keurde de doelpunten terecht af.

Dat Telstar de wedstrijd nog zou winnen, leek op dat moment net zo onrealistisch als een transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax. En ook dit gebeurde toch. Telstar rende voornamelijk achter PSV’ers aan in de hoop de schade beperkt te houden, toen de bal vanuit een spaarzame aanval bij Gyliano van Velzen terecht. Hij gaf de bal voor op de goed inlopende Ozan Kökcü. 2-3.

Lees ook: Vaak is niet vaak genoeg. Zo vaak trainde Telstar op het doelpunt dat ze de eerste overwinning op Jong PSV ooit bracht

Net binnen