Hagenaar (15) verdacht van duwen slachtoffer tramincident

ANP Producties | Bron: ANP

Een 15-jarige jongen uit Den Haag die eerder deze week is aangehouden vanwege het dodelijke tramincident in de Haagse wijk Ypenburg wordt verdacht van doodslag. Volgens het Openbaar Ministerie komt "op dit moment uit het onderzoek naar voren" dat hij het slachtoffer geduwd heeft. Daarna viel de 39-jarige man uit Polen en kwam hij onder een tram terecht die aan kwam rijden.

De jongen wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besluit of zijn voorarrest wordt verlengd. De twee andere Hagenaren die werden aangehouden, een jongen van 15 en een man van 18, zijn donderdag vrijgelaten en worden niet langer verdacht van "het veroorzaken van een dodelijk incident". Het OM verdenkt ze er wel van een hulpbehoevende te hebben verlaten.

Het dodelijke ongeval vond maandagavond plaats op de Rijswijkse Landingslaan. Het slachtoffer, dat geen vaste woon- of verblijfplaats had, had de jongens meerdere keren opgezocht, stelt het OM. De 15-jarige verdachte duwde de man uiteindelijk en moet volgens de instantie geweten hebben dat de tram er toen aan kwam. "Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard."

Een van de twee 15-jarigen meldde zich diezelfde avond nog bij de politie. De andere tiener en de man van 18 deden datzelfde de ochtend daarop. Of de van doodslag verdachte jongen zich maandagavond of op dinsdag meldde, is niet bekendgemaakt.

Net binnen