Telstar geeft na sterke openingsfase ruime voorsprong uit handen en kan niet tevreden zijn met punt tegen Helmond Sport [video]

Cas Dijkstra zet zijn ploeg op fraaie wijze op een 2-0 voorsprong.

Cas Dijkstra zet zijn ploeg op fraaie wijze op een 2-0 voorsprong.© foto united photos / rob van wieringen

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Net als tegen Jong PSV gaf Telstar tegen Helmond Sport een marge van twee doelpunten weg. Dit keer kon het de schade niet repareren: 2-2.

Net als tegen Jong PSV (2-3 winst in Eindhoven) en FC Volendam (1-5 thuis) had Telstar de touwtjes in de beginfase strak in handen. Het liet de bal gemakkelijk rond gaan. Het oogde fris en gretig en was leuk om naar te kijken.

Ook de twee doelpunten waren fraai. Via een prachtig afstandsschot van Anwar Bensabouh en een uit een mooie aanval voortgekomen goal van Cas Dijkstra kwam het op 2-0.

Dat het na ruim een halfuur spelen voorstond, was niet meer dan een terechte weerspiegeling van de verhoudingen. De ploeg van Andries Jonker speelde verzorgd, bleef geduldig en oogde defensief solide. Helmond Sport keek vooral toe.

Zoals wel vaker dit seizoen mocht Telstar zichzelf in de spiegel kijken dat het nog voor rust een tegentreffer moest slikken. Helmond Sport had nog geen kans kunnen creëren maar strafte namelijk meteen een dekkingsfout af bij een corner. Jellert van Landschoot kon vrij inkoppen: 1-2.

Tegen Helmond leek Telstar in de tweede helft vooral de concentratie kwijt. Al zal de zware uitwedstrijd van maandag ook een rol hebben gespeeld.

Doordat Helmond niet in staat bleek om het spel te maken werd de tweede helft een kwelling voor de voetballiefhebber. De ene pass was nog slechter dan de ander en geen bal leek aan te komen. Die ene bal die dan wel goed werd gegeven was meteen raak voor Helmond. Jelle Goselink rondde het knappe steekpassje van Boyd Reith keurig af.

Het punt in eigen huis zal gezien het wedstrijdverloop voor weinig tevredenheid zorgen bij Telstar.

Lees ook: Andries Jonker baalt na 2-2 tegen Helmond Sport vooral van tegengoal voor rust: ’Zij zitten ook anders in de kleedkamer ’

Telstar-Helmond Sport 1-1

31. Bensabouh 1-0, 33. Dijkstra 2-0, 37. Van Landschoot 2-1, 71. Goselink

Telstar Doornbusch; Zakir, Bensabouh, Aktas, Vandermeulen, Blackson (79. Berenstein); Dijkstra (46. Kökcü), Overtoom, Van Doorm (74. Smit); Fernandes (74. Van Velzen), Plet

Helmond Sport Havekotte; Reith, De Bie, Van der Meer, Van der Sluijs (69. Van Hove); Vereijken, Lion Bosiers, Van Landschoot; Dolet (69. Houttequiet), Goselink

Net binnen