De Westerhoutweg in Beverwijk ligt al een tijdje open: het wordt een fietsstraat

De Westerhoutweg is al enige tijd opengebroken.

De Westerhoutweg is al enige tijd opengebroken.© Foto Heleen Vink

Friso Bos
Beverwijk

De Westerhoutweg in Beverwijk is al enige tijd opengebroken, daar wordt gewerkt aan het riool en de straat wordt vervolgens opnieuw ingericht tot fietsstraat. De Westerhoutweg maakt deel uit van de doorfietsroute die in de IJmond komt te liggen.

Tijdens de werkzaamheden wordt het fiets- en bromverkeer omgeleid. Om te voorkomen dat deze weggebruikers de wandelpaden in het naastgelegen park rond kinderboerderij De Baak gebruiken, zijn versperringen geplaatst die bestaan uit grote betonblokken.

,,Fietsers en brommers op die paadjes zorgen voor onveilige situaties, zeker ’s morgens als het nog een beetje schemerig is’’, verklaart een woordvoerder van de gemeente Beverwijk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Met grote betonblokken is de doorgang versperd voor fietsers en bromfietsers. De gemeente heeft een andere omleidingsroute voor hen ingesteld.

Met grote betonblokken is de doorgang versperd voor fietsers en bromfietsers. De gemeente heeft een andere omleidingsroute voor hen ingesteld.© Foto Friso Bos

Deze weggebruikers worden opgevangen bij het kruispunt Westerhoutweg-Vondellaan alsmede bij de kruising Holland op z’n Smalst-Wenkebachstraat en worden omgeleid via de Beeckzanglaan.

De metamorfose van de Westerhoutweg tot een fietsstraat moet volgens de planning half december zijn afgerond.

Net binnen