Onderweg door de eindeloze duinen. Jacqueline fietst en wandelt in haar vrije tijd. En ze staat voor de klas: ’Nog twee jaar gelukkig’

Jacqueline gaat graag naar de opera.

Jacqueline gaat graag naar de opera.© foto kees de boer

Kees de Boer
Velsen-Zuid

Onderweg naar Uitgeest is ze, Jacqueline. Als laatste deel van een fietstocht die voerde naar Haarlem en door de duinen weer terug.

De duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ze vertelt dat door dat park tientallen kilometers wandel- en fietspaden lopen. ,,Je kunt er zelf een route uitstippelen over de bestaande paden of een aangegeven route volgen. Dat heb ik samen met een vriendin gedaan. Bij elkaar hebben we een ronde van zo’n 42 kilometer gemaakt.”

Al fietsende zijn ze ook nog Schotse Hooglanders tegengekomen. ,,Ik vind het hele mooie beesten, maar vooral als ze rustig op de grond liggen”, lacht Jacqueline. ,,Als ze rechtop staan, vind ik het altijd wel een beetje spannend.”

Eenmaal weer in de bewoonde wereld werd er een kop koffie gedronken bij bakker Schmidt in Driehuis: ,,Met appelgebak, dat smaakte prima.”

Of ze het onderweg nog ergens over gehad hebben?

,,Over corona natuurlijk, en over de hoge gasprijzen. De dingen die je ook op het Journaal hoort dus.”

Ze vertelt dat ze al 41 jaar in het onderwijs zit: ,,Ik werk als leerkracht op basisschool Kornak in Uitgeest. Ik ben de juf van groep 7.”

Mooi werk vindt ze het: ,,Dat ik het al zo lang doe - over ruim twee jaar ga ik met pensioen - zegt genoeg. Ik ben begonnen met de kleuters en heb nu dus de bovenbouw. Daar ben ik echt op mijn plek, want de bovenbouw is leuk. Ik ben blij dat ik nog twee jaar heb.”

Wat Jacqueline ook graag doet, is een bezoek brengen aan de opera: ,,Mijn man en ik hebben een abonnement voor vijf uitvoeringen bij het concertgebouw in Amsterdam. Heerlijk om te doen, je gaat zitten en kunt vervolgens een paar uur lekker kijken naar alles wat er op het podium gebeurt. Zaterdagmiddagmatiné is het, echt een aanrader. En het is fijn naast die drukke baan in het onderwijs. Net als met fietsen eigenlijk, alles mag, niets moet.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Net binnen