Ruim zestig kunstenaars in Hillegom en De Zilk zetten twee dagen atelierdeuren open

Paul de Vlieger
Hillegom/De Zilk

Op negentien plekken verspreid over heel Hillegom - en vier in De Zilk - exposeren lokale kunstenaars in het eerste weekend van november hun werken. Dat gebeurt tijdens de tweede editie van Atelierroute Hillegom.

Atelierroute Hillegom werd in 2019 voor het eerst gehouden en bracht toen honderden bezoekers op de been. Dat smaakt naar meer, dacht de organisatie die besloot er een jaarlijks evenement van te maken. Maar dat ging vorig jaar meteen mis toen corona roet in het eten gooide en de editie 2020 op het laatste moment moest worden afgelast. Hoewel de pandemie nog niet voorbij is, rekenen de kunstenaars erop dat op zaterdag 6 en zondag 7 november aflevering twee kan doorgaan.

Aan Atelierroute Hillegom doen 61 kunstenaars mee. Soms exposeert hij of zij in het eigen atelier thuis, soms op een grote locatie met meerdere kunstenaars bij elkaar. Er is heel verschillend werk te zien. Van hout en schilderijen tot keramiek en van sprokkelkunst tot glas, mozaïek en vilt.

Overzichtstentoonstelling

Bij Plein 28 op het Henri Dunantplein 28 in Hillegom wordt op beide dagen een overzichtstentoonstelling gehouden. Van de meeste kunstenaars die meedoen aan de route is daar wat werk te zien. Dit maakt het voor de bezoekers makkelijker om een keuze te maken welk werk men wil gaan bekijken, want langs álle plekken gaan, zal een hele toer worden.

Plein 28 is op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend. Er liggen daar flyers met een routekaartje en informatie over alle deelnemende kunstenaars. De flyers liggen ook op alle plekken waar wordt geëxposeerd. Die zijn te herkennen aan een vlag buiten op straat.

Het bezoeken van de atelierroute is gratis. Bij de meeste kunstenaars is het ook mogelijk werk te kopen. Meer informatie staat op www.atelierroute-hillegom.nl.

Net binnen