Andries Jonker wil dat de eindpass bij Telstar beter wordt: ’We blijven oefenen tot we een ons wegen’

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Trainer Andries Jonker hoopt dat Telstar het ’sportief slechte jaar’ 2021 positief afsluit. Te beginnen vrijdagavond uit bij nummer 19 TOP Oss.

,,Ik denk dat 2021 voor ons sportief gezien een heel slecht jaar is geweest”, stelt Jonker. ,,We hebben in de winterstop spelers zien vertrekken, daarna werden we vol getroffen door corona. Dat heeft klauwen met punten gekost. Dit seizoen hadden we te maken met een verstoorde voorbereiding. Na een stroeve start dachten we het op de rit te hebben maar kregen we een blessuregolf. Inmiddels is het bijna december en hebben we nog altijd te maken met dingen die niets met voetbal te maken hebben.”

Uit bij Oss hoopt Jonker vooral dat het aanvallend meer kan creëren dan vorige week tegen ADO Den haag. ,,We komen vaak tot aan de achterlijn maar de eindpass moet beter. We blijven daar dag in, dag uit op trainen. We oefenen door tot we een ons wegen.”

Keeper Trevor Doornbusch is weer hersteld. Jonker wil niet zeggen of hij terugkeert in de basis of dat diens vervanger Abdel el Ouazzane de voorkeur krijgt. De andere doelman Ronald Koeman Jr. is deze week deels teruggekeerd bij de groepstraining. Anwar Bensabouh en Marouan el Ouardani zijn nog geblesseerd.

Net binnen