Tallon Griekspoor start nieuw tennisseizoen in Melbourne tegen Duitser en stuit mogelijk op Nadal

Tallon Griekspoor.

Tallon Griekspoor.© Archieffoto Orange Pictures

Van onze verslaggever
Melbourne

Tallon Griekspoor gaat deze week zijn nieuwe tennisseizoen starten met het ATP-toernooi in Melbourne. De 25-jarige Nieuw-Venneper zou zomaar tegenover Rafael Nadal kunnen komen te staan.

Maar zover is het zeker nog niet; Griekspoor sloot 2021 weliswaar in de ’winning mood’ af met een reeks van 26 overwinningen, maar dat was een niveau lager in challengertoernooien. De nummer 65 van de wereld neemt het nu op tegen de als zevende geplaatste Dominik Köpfer. De Duitser staat elf plaatsen hoger op de wereldranglijst en is dus niet zomaar verslagen. En ook bij winst moet hij dan eerst nog een partij over de streep trekken, tegen de winnaar van het duel Alexei Popyrin-Stefano Travaglia, voordat hij de Spaanse vedette kan tegenkomen die overigens zelf dan ook zijn eerste partij moet winnen.

Botic van de Zandschulp, nummer 57 van de wereld, doet ook mee aan het toernooi en start tegen de Fransman Adrian Mannarino. Het begint dinsdag en is een voorbereidingstoernooi voor de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van 2022 begint op maandag 17 januari.

Net binnen