Beverwijkse Kloosterstraat opnieuw decor van geweld, meerdere schoten gelost. ’Het is hier elke week raak tegenwoordig’

© NieuwsFoto.nl

Er werden geen gewonden aangetroffen.

Er werden geen gewonden aangetroffen.© Foto Oscar Spaans

1 / 2
Oscar Spaans
Beverwijk

Wederom is de Beverwijkse Kloosterstraat het decor van een geweldsdelict geworden. Zaterdagavond vroeg werden verschillende schoten gelost. ,,Wat de fuck gebeurt hier allemaal bro, dit is een gekke buurt’’, aldus een voorbijganger.

Een jong stel met een hondje blijft op de hoek Baanstraat-Kloosterstraat staan kijken naar de politiemensen die even verderop onderzoek doen. Een oude man voegt zich bij hen. ,,Er is er zeker weer een voor z’n potje geschoten...’’ De jongen geeft een rukje aan zijn capuchon en haalt de schouders op. ,,Tja, Beverwijk hè...’’

© NieuwsFoto.nl

Dat er inderdaad geschoten is, is wel duidelijk. Halverwege de straat, ter hoogte van de ondergrondse afvalcontainer, werden tenminste twee hulzen aangetroffen. Oranje pylonnen markeren de vindplek. Net als twee weken geleden is de weg door de politie van beide kanten afgezet met lint. Toen, op 8 januari, werd een 48-jarige man met een mes om het leven gebracht in een pension in dezelfde straat. Of de schietpartij en het steekincident iets met elkaar te maken hebben, is niet bekend.

Lees ook: Hoofdverdachte dodelijk steekincident Kloosterstraat Beverwijk in Düsseldorf aangehouden

Sigaretje

Op de eerste verdieping staat een raam open. In de vensterbank zit een kale man een sigaretje te roken en onderwijl te kijken naar de leden van het forensisch team onder zijn raam. Hij heeft niks gehoord, zegt hij in het Engels.

,,Stelletje randdebielen’’, zegt een buurtbewoner van achter het rood-witte lint, hij woont om de hoek. ,,Het is hier elke week raak tegenwoordig. Dertig jaar geleden woonde ik hier in de straat, toen was het ook zo. Of nou ja, toen zaten er nog kroegen, dat was meer knokken. Het wordt er niet beter op zo.’’

De politie heeft een verdachte aangehouden na het incident.

De politie heeft een verdachte aangehouden na het incident.© NieuwsFoto.nl

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er rond kwart voor zeven ’s avonds ’een melding van een mogelijke schietpartij binnenkwam’. ,,Omwonenden hebben schoten gehoord. We hebben geen gewonden aangetroffen. Wel hebben we één persoon aangehouden. We doen onderzoek naar wat er precies gebeurd is.’’ Zondagochtend meldt de politie dat het gaat om een incident in de relationele sfeer.

Net binnen