Mazraoui na dit seizoen mogelijk weg bij Ajax, Tagliafico in belangstelling FC Barcelona

Noussair Mazraoui na de 2-1 tegen PSV.

Noussair Mazraoui na de 2-1 tegen PSV.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Noussair Mazraoui is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Ajax. De rechterverdediger, die zondag het winnende doelpunt maakte bij PSV (1-2), gaat zijn aflopende contract naar alle waarschijnlijkheid niet verlengen.

Mazraoui is al in gesprek met andere clubs. "Dat is niet verboden, toch", zei hij op de persconferentie na het duel met de Eindhovenaren. Met welke clubs hij heeft gesproken, zei hij niet.

De 24-jarige Mazraoui voetbalt al zestien jaar bij Ajax, waarmee hij meerdere prijzen won. "Het is een mooi moment om te vertrekken. Al is het nooit helemaal uit te sluiten, maar de kans op contractverlenging is klein."

Nicolás Tagliafico staat volgens verscheidene media in de belangstelling van FC Barcelona. Ten Hag zei na het duel met PSV daarvan niet op de hoogte te zijn en er niets over te hebben gehoord van technisch directeur Marc Overmars.

"Ik houd Tagliafico er graag bij", zei hij wel over zijn reserve-linkerverdediger. "We doen nog op drie fronten mee, dan heb je een brede selectie nodig. Je zag het aan vorig seizoen, toen ik in de kwartfinales van de Europa League tegen AS Roma spelers moest neerzetten op posities die er op dat moment niet helemaal klaar voor waren. Dat moeten we nu voorkomen."

Net binnen