Medewerker politie IJmond ontslagen omdat hij het niet eens was met coronaregels. ’Collega’s zwartgemaakt die in actie kwamen bij coronaprotesten’

Ook in IJmuiden kwam de politie diverse keren in actie tijdens demonstraties tegen de coronamaatregelen.© archieffoto michel van bergen

Van onze verslaggever
IJmond

Een 40-jarige medewerker van politieteam IJmond is ontslagen, omdat hij wordt verdacht van ernstig plichtsverzuim. De man heeft naar verluidt op Facebook collega’s zwartgemaakt die in actie kwamen tijdens demonstraties tegen de coronamaatregelen.

Het ging onder meer om protesten van ’Defend IJmuiden’. De politiemedewerker die de laan is uitgestuurd, zou het niet eens zijn geweest met de landelijke coronabeperkingen, zeggen ingewijden.

Het team Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie blijkt al in januari 2021 een onderzoek naar de medewerker in gang te hebben gezet. Uit dat onderzoek werd duidelijk dat de medewerker in de fout is gegaan, zo bracht de Noord-Hollandse politieleiding donderdag naar buiten.

’Na bestudering van de feiten en omstandigheden bleek dat de aard en ernst van de gedragingen zodanig waren dat er volgens de politie maar één sanctie op kan volgen: onvoorwaardelijk strafontslag’.

Net binnen