Liedje van de Lezer: ’Tutti Frutti’ van Little Richard

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Henk Middelbeek uit Schagen over ’Tutti Frutti’ van Little Richard.

„Het was halverwege 1957. Ik zat in Schagen op dansles bij Piet Kempen. We waren druk bezig met variaties op de foxtrot. Hij zei: ’Ik heb een lekker liedje voor jullie waar je lekker op kunt swingen’. Voor de dansles gebruikte hij een grammofoonspeler en zette een 78-toerenplaat op. Wat ik toen hoorde, weet ik nog als de dag van gisteren: Little Richard knalde de danszaal in met ’Tutti Frutti’.

Vanaf dat moment was ik groot fan van hem en songs als ’Long Tall Sally’, ’Good Golly Miss Molly’ en ’Ready Teddy’ klinken mij nog steeds als muziek in de oren. Ze doen mij denken aan die heerlijke muziektijd uit de jaren vijftig met onder anderen Chuck Berry, Jerry Lee Lewis en natuurlijk Elvis Presley.

In die tijd had elke kermisattractie zijn eigen muziek en er was er altijd wel een bij die veel van Little Richard liet horen. Daar moest ik altijd even stilstaan en luisteren. Op latere leeftijd heb ik drie concerten van hem bijgewoond en het was elke keer weer een feest. Ik verbaasde me erover hoe hij op zijn leeftijd nog vol vuur zijn songs speelde en zong. In 2007 werd ’Tutti Frutti’door het tijdschrift Mojo uitgeroepen tot invloedrijkste nummer ooit.

Luister hier naar onze playlist Liedje van de Lezer

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Net binnen