Telstar-trainer Mike Snoei wil het voor ontmoeting met oude club niet over tegenvallende prestaties De Graafschap hebben: ’Heeft geen zin’

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar wordt doorgaans als het kleinere broertje van De Graafschap gezien, maar tijdens de eerste weken van het seizoen zijn de rollen omgedraaid. Telstar pakte vier punten, terwijl de Superboeren pas een punt hebben.

De wedstrijd betekent voor technisch directeur Peter Hofstede en trainer Mike Snoei een reünie met hun vorige werkgever. ,,Apart en leuk”, noemt die laatste de ontmoeting aanstaande donderdag in Velsen-Zuid. Zin om commentaar te geven op de tegenvallende prestaties van zijn oude club heeft Snoei niet. ,,Dat heeft geen enkele zin.”

Bij de Witte Leeuwen kan de Griekse aanvaller Christos Giousis zijn debuut maken. Hij traint sinds vorige week donderdag mee maar was vorige week tijdens de 2-1 winst op Helmond Sport nog niet speelgerechtigd.

Tijdens de wedstrijd tegen Helmond Sport viel Yaël Liesdek uit met een schouderblessure. Hij traint inmiddels weer mee, al moet blijken of hij fit genoeg is om donderdag mee te doen.

De wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap staat in het teken van de Kist Cup, een eerbetoon aan de vorig jaar overleden trainer Simon Kistemaker. Voor de wedstrijd spelen oud-spelers van beide clubs een vriendschappelijk potje tegen elkaar. Ook is er na afloop een feest in Paviljoen Schoonenberg en in de businessclub.

Net binnen