Telstar pakt op het nippertje dikverdiende overwinning bij Almere City: 0-1

Milo Lambers
Almere

Telstar heeft pas op het allerlaatste moment toe kunnen slaan in de wedstrijd tegen Almere City. David Min bezorgde de Velsenaren een dikverdiende overwinning.

Lees ook: Anwar Bensabouh is de regisseur van bij vlagen swingend Telstar

Het leek erop dat Telstar zijn goede spel en overwicht niet zou belonen met een zege. Heel veel kansen waren al om zeep geholpen toen de RKC-huurling een dieptepass heel hard en overtuigend afwerkte.

Met Anwar Bensabouh als smeerolie en de Griek Christos Giousis als vleugelflitser op links kwam Telstar tot kans op kans. Giousis schoot zelf op de paal. Blommestijn kreeg van linksbuiten een perfecte kopkans maar liet na te scoren.

In de eerste helft was Telstar al vanuit een corner op voorsprong gekomen via Glynor Plet maar die goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ook een doelpunt van Almere City werd afgekeurd. Daarmee kwam Telstar en vooral centrumverdediger Niels Oude Kotte goed weg.

Hij liet zich wel heel eenvoudig in de loeren leggen door Jeredy Hilterman. Geen fan van de Witte Leeuwen die daar na de overwinning nog om zal malen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen