Lezersoproep: heeft u bespaartips? Stuur ze op. ’Eitje koken? Voor een hard gekookt eitje hoeft de pan maar één minuut op het gas’

Eieren koken, dan kan in één minuut.

Jaap Timmers
Haarlem

Energie en andere levensbehoeften zijn duur geworden. De krant doet een oproep aan de lezers om bespaartips door te geven.

Schrijf uw suggestie met een toelichting van maximaal honderd woorden in een e-mail aan de redactie van Haarlems Dagblad en IJmuider Courant en wij publiceren ze in de krant van zaterdag 1 oktober.

De tips kunnen over alles gaan wat bespaart: water, gas, elektra, benzine en levensmiddelen.

Voorbeeld

Een voorbeeld. Een hardgekookt ei. Daarvoor hoef je het ei slechts één minuut op de hittebron te zetten. Zet de pan met water op het fornuis, een goed afsluitende deksel erop, breng het water met het ei erin aan de kook. Laat het water één minuut koken, schakel dan het gas of de elektra uit.

Wil je een zachtgekookt ei? Laat dan de afgedekte pan vier, of vijf minuten staan, en haal het ei dan uit het water. Een hardgekookt ei? Neem het na zes minuten uit het water.

Het resterende hete water kun je dan nog gebruiken om dingen (boterhammen?) te ontdooien. Leg deze op een bord en zet het op de nog warme pan, en dek het bord af met het deksel of een theedoek.

Tips kunnen naar stadsredactie@haarlemsdagblad.nl of redactie@ijmuidercourant.nl o.v.v. Bespaartips.

Net binnen