Laatste dag Panna-project bij Pleiadenplantsoen in IJmuiden

Panna-specialist Nasser El Jackson tovert vrijdag met de bal.© archieffoto

Pieter van Hove
IJmuiden

Aan alles komt een einde. Dus ook voor Cultuur@CruyffCourts op het voetbalplein bij het Pleiadenplantsoen in IJmuiden. Vrijdag is de feestelijke afsluiting.

De afgelopen maand hebben kinderen (jong en oud) kunnen spelen op het veldje. Bij het landelijke project Cultuur@CruyffCourts waren het Jeugdfonds Sport & Cultuur, de Johan Cruyff Foundation, de gemeente Velsen en KunstForm betrokken.

Bedoeling was om de jeugd uit minder draagkrachtige wijken toegang te geven tot sport en cultuur. Kinderen konden gratis meedoen aan verschillende workshops. Op elke dinsdagmiddag in september was er breakdance van Danceworks en musicallessen van KOEL, op elke donderdagmiddag hiphop en op elke vrijdagmiddag ’Lego WeDo’ en theater van Iris Stam in basisschool De Pleiaden in IJmuiden.

Vrijdag is echter de afsluitende bijeenkomst van het project. Kinderen van de verschillende workshops geven een presentatie op het veld aan het Pleiadenplantsoen. Panna-specialist Nasser el Jackson verzorgt een optreden en om 17 uur gaat iedereen op de foto. De bijeenkomst wordt overigens geopend door wethouder Bram Diepstraten.

Net binnen