Het Slachthuis in Haarlem mag 14 oktober open zonder nachtvergunning

Eerdere opening van popcentrum Slachthuis.© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Van onze verslaggever
Haarlem

Het Slachthuis in Haarlem kan vrijdag 14 oktober opnieuw opengaan. Volgens wethouder Diana van Loenen is het popcentrum een oefenplek voor muziekmakers, zijn er oefenruimtes én er is plek voor verhuur en horeca. Maar wat er precies kan binnen die vier bestemmingen, kan ze nog niet zeggen.

Ze komt daar later schriftelijk op terug. Daarmee antwoordde ze op vragen die raadslid Danny van Leeuwen (Actiepartij) stelde. Het Slachthuis wil een bruisende uitgaansplek zijn, maar wordt daar mogelijk door wet- en regelgeving in belemmerd.

Geen nachtvergunning

Wel is bekend dat het huis tot maximaal twaalf uur ’s nachts geopend mag zijn. Er is dus (nog) geen sprake van een nachtvergunning, zoals het popcentrum wenst. „Wie heeft de opdracht gegeven voor een kennelijke knellende horeca 2-vergunning (een vergunning voor lichte horeca zonder nachtfunctie, red.) gegeven? De gemeente, of de ontwikkelaar”, wilde Van Leeuwen weten.

„In mijn beleving is er een goede discussie geweest over wat het popcentrum behelst”, antwoordde Van Loenen. „De gemeenteraad stelt uiteindelijk vast wat wel en niet mag.” De wethouder gaat nog dieper op de vragen in. Wanneer de schriftelijke beantwoording volgt, is niet bekend.

Lees ook: Half oktober heropent het Slachthuis, maar komen de vergunningen wel rond?

Net binnen