Joshua Vissers (16) is een druk baasje: scholier, krantenbezorger, aanvoerder van de Onder 17 én goudhaantje bij het eerste van Onze Gezellen

Joshua Vissers, het goudhaantje van OG.© Foto United Photos / Laurens Bosch

Milo Lambers
Haarlem

Vorig seizoen werd Joshua Vissers bij Koninklijke HFC net te licht bevonden. In het eerste van ’zijn’ Onze Gezellen laat de zestienjarige aanvaller zijn talent zien. Tegen BSM besliste hij zondag de wedstrijd: 2-1 winst.

’Zo, meneer heeft een interview? Na dat geluksdoelpuntje?’, roepen de teamgenoten van Joshua Vissers plagerig naar de matchwinner van afgelopen zondag als hij met de journalist en fotograaf van deze krant langs het veld van Onze Gezellen staat. Joshua haalt zijn schouders op en lacht naar zijn maten. Hij blijft rustig onder de aandacht. Al genoot hij van het moment. ,,Er kwam zo’n enorme emotie los bij iedereen in het veld en ook daarnaast. Dat was heel bijzonder.”

De 5 vwo-leerling van het Mendel College beschrijft zijn doelpunt: ,,Het was vlak voor tijd. Ik kreeg de bal laag aangespeeld en legde de bal met mijn aanname meteen goed. De doelman stond in de korte hoek, waardoor ik de bal in tegendraadse richting binnen kon werken.”

Officieel speelt Vissers in de Onder 17 van Onze Gezellen. Een team waar hij aanvoerder van is. ,,Dat is mijn team. De trainer van het eerste van Onze Gezellen geeft jonge voetballers vaak de kans om in te vallen in het eerste. Vorig seizoen deed ik al eens mee. Dit keer mocht ik twintig minuten voor tijd invallen. Bij de Onder 17 ben ik spits, bij het eerste val ik vaak in als linksbuiten. Ik ben snel en dat zorgt ervoor dat ze mij graag aan de flanken neerzetten.”

Vissers komt uit een echte voetbalfamilie. Vader Willem Vissers is sportjournalist bij de Volkskrant. ,,Mijn vader is ook teammanager bij ons en komt elke wedstrijd kijken. Met hem heb ik het vaak over voetbal. Mijn oudste broer en moeder kijken ook graag voetbal.”

Voetbal is een belangrijke bezigheid voor Joshua. Naast school en zes ochtenden per week deze krant bezorgen, traint hij tweemaal in de week, speelt in een zaalvoetbalteam op woensdag en komt hij in de weekenden vaak zowel op zaterdag als zondag in actie. Hij is op zijn plek bij OG. ,,Ik heb vorig jaar meegetraind bij Koninklijke HFC. Helaas vonden ze mij niet goed genoeg. Ik twijfel nog of ik het bij een andere club wil proberen. OG is een leuke club en ik speel hier al meer dan tien jaar. Als ik het hier goed doe, kan ik altijd nog een stap omhoog zetten.”

terugblik

In deze rubriek wordt een gebeurtenis uit het voorgaande sportweekend belicht. Vandaag: de winnende treffer van de zestienjarige Joshua Vissers voor zijn ploeg Onze Gezellen tegen BSM.

Net binnen