Toch opvolger voor Tante Sientje nadat eerdere koper afhaakte. Kelle (29) begint brunchcafé Lief

Kelle Tallentire proost op de overdracht met Marcel en Sacha Eggink.© Privéfoto

Judy Nihof
Haarlem

Volkomen onverwacht ketste afgelopen zomer de verkoop van de populaire lunchroom Tante Sientje in Haarlem-Noord af. Gelukkig voor Sacha Eggink diende zich snel een nieuwe geïnteresseerde aan: Kelle Tallentire (29). Zij opent volgend jaar brunchcafé Lief.

Woensdag droegen Sacha Eggink en haar man de zaak over aan de uit Nieuw-Zeeland afkomstige Haarlemse. Het duurt nog wel even voordat Tallentire van start gaat in het pand op de hoek Julianapark/Cronjéstraat. In december gaat ze eerst met haar kinderen, die in Nederland zijn geboren, een reis maken naar haar geboorteland. ,,Ze zijn nog nooit in Nieuw-Zeeland geweest.’’

Tallentire deed zowel in haar geboorteland als in Nederland horeca-ervaring op. Op haar dertiende begon ze in de afwaskeuken. Met haar laatste baan als restaurant-manager bij Collins in Amsterdam is ze net gestopt.

Plek van mijn dromen

Op het moment dat Tallentire besloot voor zichzelf te beginnen, was Tante Sientje net opnieuw te koop gezet. ,,Het is de plek van mijn dromen: op de hoek en met een terras’’ Rigoureus verbouwen is ze niet van plan. Wel komt er een nieuwe bar en verschijnt er een take-away-raam voor koffie. Op de kaart van brunchcafé Lief komen louter plantaardige gerechten.

Binnenkort hoopt Tallentire de buurt beter te leren kennen, als ze met koffie en lekkernijen op de Sinterklaasmarkt staat in de Cronjéstraat.

Sacha Eggink is blij met haar opvolgster en verheugd dat er weer reuring komt in het pand waar ze twaalf jaar Tante Sientje runde. Veel gasten kijken daar volgens haar reikhalzend naar uit.

Afgelopen voorjaar zette Eggink haar lunchroom te koop, tot verdriet van haar gasten. Het harde werken begon haar op te breken. In een interview in Haarlems Dagblad gaf ze aan geen eigen baas meer te willen zijn, maar nog wel enkele dagen in de horeca aan de slag te willen. Sinds 1 oktober werkt Eggink drie dagen per week bij De Toerist in Spaarndam. ,,Daar kwam ik in mijn jonge jaren al met mijn ouders en later met mijn eigen kinderen. Nu werk ik er in de keuken.’’

Lees ook: Geliefde lunchroom Tante Sientje in Haarlem-Noord te koop gezet. ’Harde werken begint tol te eisen’.

Net binnen