Britten: Russen versterken linies ver achter front

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Russische troepen in het bezette Oekraïne zijn bezig hun linies te versterken, maar deels ver van het front. De versterkingen zijn tot 60 kilometer achter de huidige frontlijn. De Russen houden klaarblijkelijk rekening met verdere grotere doorbraken van het Oekraïense leger, meldt de geheime dienst van het Britse ministerie van Defensie in zijn dagelijkse inschatting van het verloop van de oorlog.

De Russische invasietroepen zijn bezig met allerlei aanpassingen na hun gedwongen terugtrekking uit het westelijk deel van de regio Cherson, aldus de Britse militaire deskundigen. De verdediging wordt nu versterkt bij het schiereiland de Krim en bij een rivier tussen de regio's Donetsk en Loehansk, bolwerken van de pro-Russische rebellen. De Britten verwachten echter ook dat de Russen een deel van de uit Cherson teruggetrokken troepen naar de plaats Bachmoet in Donestk verplaatsen. Om dat verkeersknooppunt, dat Oekraïne met man en macht verdedigt, wordt al weken fel gevochten.

Rusland bevestigt bezig te zijn met het versterken van zijn posities op de in 2014 ingenomen Krim, die aan Cherson grenst. Het gaat erom de veiligheid van alle inwoners van de Krim te garanderen, liet de door Moskou geïnstalleerde bestuurder van de Krim weten op sociale media.

Net binnen