’Het is een jaar vol crisis, vindt cabaretier Vincent Bijlo. ’Hoeveel crises kan een mens eigenlijk aan voordat hij zelf in een crisis belandt?’

Vincent Bijlo.© Foto Geerke Vermeulen

Vincent Bijlo.© Foto Geerke Vermeulen

1 / 2
Van onze verslaggever
Beverwijk

Het is een jaar vol crisis, vindt cabaretier Vincent Bijlo die daar flink op inzoomt in zijn oudejaarsconference. Vrijdag vanaf 20.30 uur staat hij in het Kennemer Theater in Beverwijk.

,,Zoals het geld een enorme inflatie doormaakt, zo gaat het ook met het woord crisis. Er zijn dit jaar zeker veertig crises aan de gang’’, legt Bijlo uit. ,,Hoeveel crises kan een mens eigenlijk aan voordat hij zelf in een crisis belandt? Een goede cabaretier kan elk jaar aan. Als hij dat niet kan, dan is het pas echt crisis.”

Gratis

Vanwege al die crises geeft hij gratis kaarten weg aan mensen die behoorlijke financiële tegenslag hebben gehad in het crisisjaar 2022. Zij kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar naarbijlo@gmail.com en daarin kort hun beweegredenen te melden. Vrijdag voor 13 uur horen ze of er een kaartje ligt te wachten.

De tweede actie van Bijlo is te vinden op www.kennemertheater.nl. Met de promocode FRIENDS krijgen mensen vijftig procent korting op een kaartje.

Net binnen