DIOS snakt naar tweede zege en meer doelpunten

Bart Slegers
Nieuw-Vennep

De ene ploeg strijdt om de titel in de tweede klasse en de ander om degradatie te voorkomen. Het kwakkelende DIOS ontvangt zondag nummer drie SCPB ’22.

,,In principe hebben we individueel betere spelers, maar dat is nooit een garantie voor een zege”, voorspelt Danny Hijzelendoorn, trainer van titelkandidaat SCPB ’22. ,,Vorig seizoen speelden we ook bovenin mee maar verloren we bij DIOS. Ik kan putten uit een fitte selectie, dus er gaan achttien spelers mee naar de wedstrijd. Als we dit seizoen echt die stap willen maken naar de eerste klasse telt hier voor ons alleen de winst. Bepaalde zaken in het veld kunnen nog beter bij ons, want we hebben van de acht duels toch twee keer verloren.”

Hijzelendoorn ziet een tweedeling ontstaan in deze tweede klasse. ,,Ik denk dat we samen met ZSGOWMS, Sporting Martinus en misschien Roda ’23 om de eerste plaats gaan strijden.”

Bert Blank heeft als oefenmeester van tegenstander DIOS andere zorgen. Het eerste duel tegen KDO leverde een zege op, maar daarna speelde DIOS nog maar één keer gelijk. Met als dieptepunt de 6-0 nederlaag tegen Roda ’23 van afgelopen zondag.

,,Dan staan we eigenlijk in de eerste helft organisatorisch goed, maar maken we twee eigen doelpunten en een persoonlijke fout. Daarna zit dan alles tegen en loop je in slotfase nog tegen een zeer grote nederlaag aan”, aldus de oefenmeester, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij DIOS.

De formatie van Blank is een piepjong elftal met alle wisselvalligheden die daarbij horen. ,,Er zit heel veel beleving in de ploeg en ik weet zeker dat we nog grote stappen gaan maken. De trainingsopkomst is echt uitstekend. Al mis ik soms het echte gif. Ook scoren we echt te moeilijk”, doelt Blank op de vijf treffers die de ploeg in de eerste acht duels wist te maken. Daarmee zijn de Nieuw-Vennepers veruit de minst scorende ploeg in de tweede klasse.

SCPB ’22 is uiteraard de favoriet in een confrontatie waar morgen twee speelstijlen botsen. Als wedstrijd van de week zal rapporteur Fred van der Veldt een voetballer uitzoeken die wordt uitgeroepen tot speler van de week.

Net binnen