Code geel vanwege dichte mist op de weg tijdens ochtendspits. ’Soms minder dan 200 meter zicht’

Archieffoto.

ANP

Het KNMI waarschuwt voor plaatselijke dichte mist in vrijwel het hele land. Er geldt daarom code geel in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland, Friesland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Op de Waddeneilanden is code geel niet van kracht.

Door de mist kan het zicht op sommige plekken minder dan 200 meter zijn. Omdat mistbanken opeens kunnen opduiken, krijgen weggebruikers het advies extra goed op te letten. In de loop van dinsdagochtend lost de mist op, aldus het KNMI.

Op sommige plaatsen is het vanwege de mist niet mogelijk om de spitsstroken te openen. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor een zware ochtendspits.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor de mist. Mistlampen mogen aan de voorkant van de auto aan als het zicht minder is dan 200 meter, aldus Rijkswaterstaat. Dit geldt ook wanneer regen of sneeuw zorgt voor weinig zicht. Aan de achterkant van de wagen geldt dit bij zicht minder dan 50 meter. Bij heel veel regen mag het mistachterlicht niet aan. Op de snelweg is de afstand via de hectometerpaaltjes te meten. Elke 100 meter staat zo'n paaltje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen