Pop, Afro-Cubaans, operette, sixties en Turkse volksmuziek; het is allemaal te horen tijdens de Korendag in Haarlem-Schalkwijk

Het N.O.G. Concertkoor treedt zaterdag op in Centrum Schalkwijk.© Foto PR

Wessel Mekking
Haarlem

Acht uiteenlopende koren treden komende zaterdag op in Centrum Schalkwijk.

De Korendag keert om 10.30 uur terug in het winkelcentrum. Gospelkoor Get Together Again, dat een kleine dertig leden heeft, bijt het spits af. Daarna is het de beurt aan Popkoor Haarlem Shuffle, een groep zangeressen die toegankelijke muziek uit de jaren zestig tot nu ten gehore brengt.

Operette

Het Nieuw Operette Gezelschap is van oorsprong een operettevereniging. Vanwege de gestegen kosten van operette-uitvoeringen zingen de leden alleen nog maar. Het optreden van het N.O.G. Concertkoor begint zaterdag om 11.30 uur. Daarna is het de beurt aan het Zandvoorts Vrouwenkoor, dat ongeveer 25 zangeressen telt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Coro Cantoro wil de Afro-Cubaanse en Zuid-Amerikaanse zang en muziek verbreiden. De vrouwen en mannen van dit koor doen dat zaterdag vanaf 12.30 uur.

Voice Collective vertolkt pop- en musicalliedjes. Dit popkoor is vanaf 13 uur te horen in het winkelcentrum. Het Zandvoortse koor The Beach Pop Singers treedt om 13.20 uur op. Het Amsterdams Turks Volksmuziek Koor sluit om 14 uur de Korendag in Schalkwijk af.

Net binnen